Hof van Nassau genomineerd voor prestigieuze architectuurprijs
Het nieuwe Steenbergse verpleeghuis Hof van Nassau is genomineerd voor de prestigieuze architectuurprijs Zorggebouw van het Jaar 2019. De jury noemt het door Bouwgroep De Nijs – Soffers gebouwde complex een “omgeving waarin ouderen in hun laatste levensfase echt mens kunnen zijn”.

Wie “verpleeghuis” denkt, denkt aan lange, troosteloze gangen en kleine, donkere kamertjes die doen denken aan een ziekenhuis. Het Steenbergse verpleeghuis Hof van Nassau is lichtjaren verwijderd van dat cliché. Met zijn losstaande “huisjes”, tuinen, pleintjes en winkeltjes creëerde architect Inbo eerder een dorpsgevoel. Op zijn prachtige locatie aan de Steenbergse haven laat de Hof van Nassau niet alleen ouderen in hun waarde, maar wekt het de indruk van een plek waar iedereen met plezier zou wonen.”

Hof van Nassau werd door Bouwgroep De Nijs – Soffers gebouwd op de plek van het oude verpleeghuis De Lindenburgh, dat lange tijd een zorgenkindje was in Steenbergen. Over renovatie, nieuwbouw of simpelweg sloop werd maar niet besloten, tot zorginstelling tanteLouise toevallig in gesprek raakte met Bouwgroep De Nijs – Soffers, die een offerte uitbracht waar de directie van tanteLouise direct enthousiast over was. Dertien maanden nadat de eerste paal werd geslagen werd Hof van Nassau eind oktober 2018 opgeleverd.

Projectleider Jeroen de Nijs en directeur Marloes de Nijs van Bouwgroep de Nijs – Soffers zijn daar trots op: “Op sommige dagen liepen er wel 100 man op de bouwplaats. Zonder de korte lijnen binnen ons bedrijf én met de opdrachtgever hadden we nooit zo’n hoog tempo kunnen aanhouden. Onze mannen hebben keihard gewerkt, wij zijn supertrots en vinden dat Hof van Nassau die nominatie heeft verdient. Als het die prijs wint zijn we natuurlijk blij voor Inbo, dat prachtig werk heeft geleverd, maar dan voelen we ons zelf óók winnaars.”

Op 31 oktober wordt de winnaar van de prijs voor Zorggebouw van het Jaar bekendgemaakt in Amsterdam.